old id:
new id: q3dssrshuahv1l4nij2735879m
campagne:
gclid:
array(0) { }

array(0) { }
Algemeen

Een schuifdeur: de elegante aanwinst voor iedere winkel

Automatische schuifdeuren; ze zijn elegant, professioneel en bieden klanten een moeiteloze toegang tot jouw winkel. En niet alleen je klanten doe je er een plezier mee, maar ook jezelf en je personeel maak je het gemakkelijk. Daarbij zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk, veilig en van vele bedieningsopties te voorzien.

Hieronder leggen we kort uit waarom automatische schuifdeuren een uitkomst zijn voor (bijna) iedere winkel en de eerste keus zijn in de retail-sector.

De 7 voordelen van een schuifdeur in jouw winkel

 1. Soepel, stil en elegant: In een winkelomgeving is het vaak al druk genoeg. Onze schuifdeuren bewegen soepel en geruisloos over een rails, wat een prettige eerste indruk geeft en een ontspannen welkom biedt. Een fraaie glazen schuifdeur geeft ook visueel een mooi visitekaartje af.
 2. Veilig: in combinatie met onze veiligheidssensoren weet je zeker dat een schuifdeur een zeer veilige manier is om bezoekers toegang te geven tot je winkel. Daarbij zijn ze ‘fool proof’, omdat niemand de schuifdeur aanraakt, is er ook geen risico op onjuist – en daarmee onveilig – gebruik.
 3. Hygiënisch: Schuifdeuren worden zonder aanraking geopend, wat vooral in tijden van zorgen omtrent hygiëne, zoals ten tijde van de corona crisis, een uitkomst is.
 4. Te koppelen aan vele bedieningsopties: Onze schuifdeursystemen zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan jouw specifieke wensen. Of je nu kiest voor een draadloze drukknop of een bewegingssensor, de bediening is moeiteloos. Handig wanneer personeel de handen al vol heeft!
 5. Zeer lange levensduur: Onze schuifdeursystemen zijn aangepast op gebruik in winkels en zijn robuust en vragen weinig onderhoud, waardoor ze een lange levensduur hebben. Zo kun je jarenlang profiteren van je investering en draait de winkel altijd door.
 6. Efficiënt ruimtegebruik: als je je winkel voorziet van schuifdeuren win je kostbare vierkante meters. Bovendien creëren ze een ruimtelijk gevoel en zorgen ze voor een optimale indeling van de ruimte.
 7. Energiebesparing: doordat automatische schuifdeuren altijd direct achter de bezoeker weer sluiten, verlies je veel minder warmte. Dit bespaart op jaarbasis een grote hoeveelheid energie. Beter voor het milieu én – zeker in tijden van hoge energieprijzen – beter voor de portemonnee!

Kortom; schuifdeuren zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens fraai en duurzaam. Doordat we in iedere winkel schuifdeuren installeren van hoge kwaliteit gaan ze tot wel 25 jaar mee. Ze worden in allerlei soorten panden gebruikt, van grote elektronicawarenhuizen tot bij bakkers, tuincentra en kruideniers.

Dat schuifdeuren in zoveel winkels worden toegepast komt ook doordat de toegang zo breed gemaakt kan worden als gewenst. Zeker voor grotere winkelketens is dit een uitkomst.

Iedere winkel een andere schuifdeur

Schuifdeursystemen kunnen op twee manieren worden ingedeeld: op basis van sterkte (of kracht) en op basis van het type automatische schuifdeursysteem.

 • Sterkte of kracht: De kracht van een schuifdeursysteem wordt bepaald door de gecombineerde kracht van de motoren in het schuifdeursysteem. Onze systemen zijn geschikt voor verschillende gewichten variërend van 100kg tot maar liefst 300kg. Dit betekent dat je kunt kiezen voor een enkele deur van 100kg of zelfs twee deuren van 150kg.
 • Type schuifdeursysteem: Het type schuifdeursysteem bepaalt hoeveel wandoppervlakte van de glasplaten je kunt openen. Je kunt kiezen uit verschillende opties, zoals enkele schuifdeuren, dubbele schuifdeuren en telescoop schuifdeuren. Alles is afhankelijk van jouw behoeften en ruimte, we denken graag met je mee.

Maak de toegang van je winkel slimmer en duurzamer

Lopen er bezoekers je winkel binnen, dan glipt kostbare warmte naar buiten. Voorzie je je winkel van een schuifdeur met goed afgestelde biedingsopties? Dan bespaar je energie. Dit geldt voor al onze automatische toegangsoplossingen: ze zijn zuinig met energie en wij zorgen door een nauwkeurige afstemming voor een lager energieverbruik in je winkel.

Hoe we dat doen? Door bij installatie rekening houden met de people flow (de beweging van mensen), hier passen we vervolgens de werking van de schuifdeur op aan. Zelfs een kleine aanpassing in de snelheid van de (schuif)deur – zeker wanneer deze jaarlijks door honderdduizenden bezoekers wordt gebruikt – kan een aanzienlijk verschil maken. Dit levert zeker in de wintermaanden ondernemers flinke besparingen op.

Veelgestelde vragen van winkeliers over schuifdeuren

Kunnen jullie van een gewone deur een automatische schuifdeur maken?

Zeker, in de meeste gevallen is dat mogelijk! We begrijpen dat elke winkel uniek is, dus het is van belang om de specifieke situatie in jouw winkelpand te beoordelen. Is er voldoende ruimte naast de deur om de schuifdeur soepel te laten bewegen? En kunnen de muren de benodigde ondersteuning bieden? We plannen graag een adviesgesprek om de details te bespreken, iedere winkel is anders.

Welke merken bevelen jullie aan en installeren jullie voor winkelschuifdeuren?

Wij werken uitsluitend met gerenommeerde merken die hun waarde door de jaren heen hebben bewezen. We leveren daarmee goede schuifdeuren voor iedere winkel tegen een goede prijs. Voor onze schuifdeuroplossingen hebben we al jaren vertrouwen in Label en maken daarnaast ook gebruik van andere topmerken voor de bedieningsopties zoals Paxton, Hörmann, Ditec en Intratone. Onze keuze voor merken is gebaseerd op kwaliteit en betrouwbaarheid, zodat jouw winkel altijd kan blijven draaien.

Wat is de prijs voor het installeren van een automatische schuifdeur in mijn winkel?

Bij JMD Nederland leveren we maatwerk. Daarom is er geen eenduidig antwoord op deze vraag. Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de prijs van een schuifdeur, waaronder:

 • Het bestaande systeem, indien aanwezig;
 • De redenen waarom de schuifdeur nodig is;
 • Het type kozijn waarop het systeem wordt geïnstalleerd;
 • De toepassing van sensoren of andere bedieningsopties;
 • Het gewenste beveiligingsniveau;
 • De omgevings- en gebruiksomstandigheden in jouw winkel.
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Past een automatische schuifdeur ook bij jouw winkel? En welke bedieningsopties sluit je erop aan? Wij geven je graag persoonlijk advies.