old id:
new id: c2h182evc01mk8d1fh095hme7i
campagne:
gclid:
array(0) { }

array(0) { }
Draaideur in de praktijk
Soorten draaideuren
Oplossing

Een automatische draaideur

Je zoekt naar een automatische draaideur die geen herrie maakt én vakkundig geïnstalleerd wordt. Snappen we. Daarom bieden wij deurautomaten van extreem hoge kwaliteit. Elke geautomatiseerde deur voldoet aan de strengste veiligheidsnormen conform EN16005.

Geruisloos

Deurautomaten zijn stille assistenten. Dankzij de nieuwste technieken zijn de motoren in de automatische draaideuren fluisterstil en toch krachtig. Ideaal voor situaties waar in stilte gewerkt moet worden: zoals in kantoorruimtes en op flexplekken.

Brandveilig

Is een draaideurautomaat brandveilig? Jazeker! Met een draaideurautomaat maak je de deur namelijk ‘slim’ en daarmee veilig. Bij brand krijgt de deurautomaat automatisch het signaal om te openen of van het slot te gaan. Hierdoor kan iedereen veilig en snel het pand verlaten.

Betrouwbaar

Onze deurautomaten gaan lang mee en kunnen tegen een stootje. De elektromotoraandrijvingen zijn borstelloos, waardoor ze nauwelijks slijten. Daarnaast zijn de interne schakelingen minder gevoelig voor piekspanningen en overbelasting. Ook het type veer in de automaten is versterkt. Hierdoor zijn de draaideuren van JMD dé duurzame keuze.

http://Draaideurautomaat%20soorten
http://Soorten%20draaideuren

Welke soorten draaideurautomaten zijn er?

Draaideurautomaten zijn er in vier verschillende varianten: de Next, LET, SLT en SMP. Elk model is geschikt voor een specifieke wens en situatie. Om je te helpen bij de keuze zetten we de verschillende draaideurautomaten voor je op een rijtje.

Oplopend van eenvoudig en licht naar geavanceerd en krachtig.

1. De ‘Next’

Op zoek naar een kostenefficiënte en eenvoudige automatische deur in huis? De ‘Next’ biedt uitkomst. Dit type installeren we voornamelijk bij particulieren en is ideaal voor mindervaliden die een helpende hand nodig hebben. Daarnaast is het de perfecte oplossing voor deuren waar geen slot op zit. Dankzij het compacte formaat monteer je de draaideurautomaat op vrijwel elk deurkozijn.

2. De ‘LET’

Deze draaideurautomaat is een stuk sterker dan de ‘Next’ en installeren we vaak bij grotere binnendeuren. Om deze grote en zware deuren te openen is net wat meer kracht nodig, en dat biedt de ‘LET’. Deze variant vind je voornamelijk in kantoorpanden en magazijnen terug.  Klein aandachtspuntje: om deze krachtpatser te installeren is een groot en sterk kozijn nodig. Hoe sterk? Vraag het onze experts.

3. De ‘SLT’

Deze sterke en betrouwbare draaideurautomaat is geschikt voor deuren die wél in het slot vallen. Van kantoorpanden tot appartementencomplexen. Dit type installeren we op zeer uiteenlopende plaatsen. Zo is deze draaideurautomaat ook te vinden op onze vestiging in Eindhoven.

4. De ‘SMP’

Voor het écht zware werk installeren we de SMP. Deze heeft een weerstand van 300 kg en zetten we in bij zware omstandigheden. Heeft jouw deur een groot oppervlak of krijgt jouw complex dagelijks de wind van voren? Dan is de ‘SMP’ de oplossing. We installeren deze variant daarom vaak bij appartementencomplexen en kantoren in kustprovincies.

Vraag een vrijblijvende offerte op
voor een automatische draaideur
Vraag vandaag nog een offerte aan, geheel vrijblijvend. Binnen 24 uur nemen we contact met je op.
http://Bedieningsopties%20|%20JMD%20Nederland
http://Draaideur%20in%20de%20praktijk

Waarom kiezen voor een automatische draaideur?

Automatische draaideuren zijn ontzettend populair. En dat is niet gek. Ze zorgen niet alleen voor een warm welkom, ze maken het leven een stukje makkelijker.

JMD plaatst automatische draaideuren op diverse plekken. Denk aan winkels of scholen om tocht tegen te gaan, de toegankelijkheid van het pand te vergroten en de verkeersstroom in het gebouw te regelen.

Een mooi voorbeeld is de bouwmarkt. Gasten komen door de ene deur naar binnen en door de andere deur lopen ze weer naar buiten. Het is een komen en gaan. Wel zo fijn als de deuren automatisch openen en sluiten. De temperatuur blijft zo op niveau en gasten hoeven met volle handen niet te stoeien met het openen van een deur.

Ook op plekken waar invalide of mindervalide mensen komen is een draaideurautomaat van uitzonderlijk grote waarde. Reguliere deurdrangers zijn vaak te zwaar om prettig te kunnen open. Een automatische draaideur biedt uitkomst.

Draaideur in de praktijk

Wist je dat… een draaideur niet de ronde deur is waarin je eindeloos kunt blijven rondlopen? Een draaideur is namelijk een deur die vanaf één punt opendraait.


Hoe werkt een draaideurautomaat?

Een automatische draaideur wordt aangedreven door een deurautomaat. Deze draaideurautomaten zijn altijd elektrisch aangestuurd. Je hebt de keuze uit hydraulische automaten, maar wij verkiezen de betrouwbaarheid van de elektrische versies. Deze werken heel eenvoudig:

1. Met de schakelaar (dit kunnen verschillende bedieningsopties zijn) die in verbinding staat met de automaat geef je een elektrisch signaal af richting de deurautomaat.

2. De elektrisch aangedreven motor in de behuizing van de automaat komt in beweging. Verschillende tandwielen met daaraan V-snaren (een soort rupsbandjes) beginnen te draaien.

3. Vervolgens zetten de V-snaren de beweging van de motor om in een beweging van de stang/arm die je ook aan de buitenkant van de automaat ziet zitten.

4. De arm, waarvan het uiteinde vastzit op de deur (in een rails of op een vast punt), duwt tegen de deur en duwt zich weg van de automaat.

5. Voilà: de deur draait open.

Natuurlijk zijn er kleine verschillen tussen de typen deurautomaten, maar in de basis werken ze allemaal even simpel. Dankzij de eenvoud zijn de elektrische draaideurautomaten een zeer betrouwbare keuze.

Draaideur uitbreiden met handige functies

Bewegingssensor

Zoals de naam al zegt reageert de sensor op beweging. Een zwaai, stap (of klein dansje) en de deur opent voor je. Super simpel en zonder extra handeling om de deurautomaat te activeren.

Drukknop

Een eenvoudige uitbreiding: één druk op de knop en de draaideur zwaait voor je open.

Voetschakelaar

Een variatie op de bewegingssensor. ‘Zwaaien’ om de deur te openen doe je hierbij met je voet. Tik met je voet de sensor aan en de deur gaat voor je open.

Codepaneel

Door een (zelf te programmeren) cijferpaneel gaat de deur alleen open wanneer je de juiste beveiligingscode intoetst.

Paslezersysteem

Een zeer goede manier van inbraakbeveiliging. Wanneer je de juiste pas voor deze lezer houdt, wordt de automaat ingeschakeld.

Sleutelschakelaar

Vergelijkbaar met de paslezer, maar dan met de traditionele sleutel. Je draait het slot om, er gaat een signaal naar de automaat en de deur gaat open.

Zoals de naam al zegt reageert de sensor op beweging. Een zwaai, stap (of klein dansje) en de deur opent voor je. Super simpel en zonder extra handeling om de deurautomaat te activeren.

Een eenvoudige uitbreiding: één druk op de knop en de draaideur zwaait voor je open.

Een variatie op de bewegingssensor. ‘Zwaaien’ om de deur te openen doe je hierbij met je voet. Tik met je voet de sensor aan en de deur gaat voor je open.

Door een (zelf te programmeren) cijferpaneel gaat de deur alleen open wanneer je de juiste beveiligingscode intoetst.

Een zeer goede manier van inbraakbeveiliging. Wanneer je de juiste pas voor deze lezer houdt, wordt de automaat ingeschakeld.

Vergelijkbaar met de paslezer, maar dan met de traditionele sleutel. Je draait het slot om, er gaat een signaal naar de automaat en de deur gaat open.

Veelgestelde vragen

Wat is een draaideurautomaat?

Een draaideurautomaat is, simpel gezegd, een blok met daarin een elektromotor. Aan dit blok zit een zwenkarm met een knik erin. De zwenkarm zit aan de ene kant aangesloten op het blok, aan de andere kant op de deur. In het blok zit de (elektrisch aangedreven) motor die, wanneer geactiveerd, de zwenkarm, en daarmee de deur, in beweging brengt. De deur draait automatisch open: een draaideurautomaat.

Waar worden draaideurautomaten vaak toegepast?

Draaideurautomaten zijn echte alleskunners. Ze zijn er in vele soorten en maten en zijn op diverse plekken te vinden. Denk aan winkelcentra, onderzoekslaboratoria, scholen, ziekenhuizen of appartementencomplexen

Wat kost de installatie van een automatische deuropener?

Bij JMD Nederland leveren we maatwerk. Op de vraag wat het vakkundig installeren van een automatische deuropener kost is dan ook geen eenduidig antwoord te geven. De factoren die van invloed zijn op de prijs, zijn onder andere de volgende:

  • De reden waarom de draaideur nodig is
  • Het eventuele draaideurmechanisme dat nu al aanwezig is
  • Het soort en formaat kozijn waarop de automaat moet komen
  • Of sensoren of andere bedieningsopties gewenst zijn
  • Welk type deur op dit moment wordt gebruikt
  • De mate van beveiliging die nodig is
  • De weer- en gebruiksomstandigheden