old id:
new id: 12oscaksk7hgj96cjqum2p6a1e
campagne:
gclid:
array(0) { }

array(0) { }
People flow

Slimme deuren voor een goede doorstroming

Een belangrijk onderdeel van ieder groter gebouw is de doorstroming van personen. Hoe lopen mensen door je pand? Achter de doorstroming van mensen in openbare ruimtes of bij evenementen zit een hele wetenschap, ook wel ‘people flow’ genoemd. Ook bij JMD Nederland houden we bij de installatie van onze automatische deursystemen rekening met de stroming van mensen binnen (en tussen) gebouwen. Nooit bij stilgestaan? Logisch, dit is dan ook precies waar het voor is bedacht.

Door een systeem van intelligente, automatische bedieningssystemen gekoppeld aan draaideurautomaten en schuifdeurautomaten heb je niet door dat je in bijna alle openbare gebouwen subtiel wordt begeleid, als een onzichtbare hand door het pand.

Je staat er letterlijk niet bij stil.

Waarom is controle over doorstroming zo belangrijk?

Controle hebben over de doorstroming van mensen heeft vele belangrijke functies. Het zorgt ervoor dat we evenementen zoals voetbalwedstrijden veilig kunnen organiseren, het zorgt voor veiligheid in je werk- en woonomgeving en het geeft gemak tijdens winkelen. Als je weet hoe mensen en groepen zich bewegen, kun je ze beter begeleiden én kun je voorspellen wat er gaat gebeuren. Dit redt levens. Bijvoorbeeld in geval van calamiteiten zoals een brand, explosie of gaslek en maakt werken en wonen een stuk prettiger en hygiënischer.

Doorstroming zonder dat je het door hebt

Als je kennis over de doorstroming combineert met de juiste bedieningssystemen, begrijp je dat de people flow voor de veiligheidsdiensten van groot belang is. Hieronder vind je nog enkele voorbeelden van het belang van sturing van mensen door automatische deuren en poorten waar je misschien niet direct aan had gedacht:

  • Veiligheid door het voorkomen van te grote drukte. Het zorgt ervoor dat een locatie nooit overvol raakt. Komen er te veel mensen? Dan gaan de automatische deuren direct dicht voor mensen die naar binnen willen, maar blijven open voor degenen die naar buiten willen. Crowd control is hierbij ook een veelgehoorde term.
  • Veiligheid door begeleiding bij calamiteiten. Doordat een gebouw of evenement rekening heeft gehouden met de doorstroom bij paniek, gaan deuren automatisch open en vinden mensen zo snel mogelijk de weg naar een veilig onderkomen.
  • Gemak door deuren die je de weg wijzen. In bouwmarkten of woonwinkels is het prettig dat je als klant weet welke schuifdeur je moet pakken om de route te beginnen. De deur die automatisch opent wijst je de goede weg. De rest blijft dicht.
  • Werkplezier door deuren die alleen openen wanneer dat nodig is. Wanneer je in een kantoor zit waar mensen constant voorbij de sensor van een automatisch openende deur lopen, komt dat productiviteit niet ten goede. Daarom kies je met kennis over de people flow in je kantoor bijvoorbeeld voor een drukknop in plaats van een bewegingssensor als bedieningsoptie.
  • Beveiliging door automatische deuren die zorgen dat iedereen in een winkel de vooraf bepaalde route moet volgen. Je kunt door een goede people flow niet anders dan aan het einde de winkel verlaten via de bewaking of detectiepoortjes. Winkeldieven lopen zo mooi in de beveiligingsfuik.
  • Hygiëne doordat mensen minder deuren aanraken, omdat ze nooit verkeerd lopen, wordt het aantal aanrakingen sterk verminderd. Daarbij is kennis over doorstroming ook van groot belang voor de hygiëne in clean rooms bij bedrijven waar ieder stofje er één te veel is. Denk bijvoorbeeld aan de farmaceut waar wij onlangs een sluisdeursysteem installeerden.
  • Eenvoud en efficiëntie op plekken waar veel mensen kriskras door elkaar hun werk doen, zoals in de horeca. Als je weet waar de medewerkers lopen, zorg je er met behulp van bijvoorbeeld een voetschakelaar op de juiste plek voor dat je nooit met een vol dienblad ook nog een deur moet openduwen of tegen een collega aanloopt.

De juiste stappen naar een goede flow

Wij helpen graag mee met het bepalen van de beste doorstroming in jouw gebouw. We doen dit aan de hand van de volgende stappen:

  1. We nemen samen de wensen voor looplijnen door, de people flow
  2. Wij kijken welke bedieningsopties en type automatische deuren het beste bij de situatie passen
  3. Wij bespreken dit met de klant en bekijken de situatie op locatie
  4. We maken de plannen concreet en maken de werktekeningen
  5. Na akkoord gaan we aan het werk en installeren volgens plan. Snel en vakkundig.
  6. Na oplevering is de doorstroom in en rond het gebouw veiliger en prettiger

Een goede doorstroom is duurzaam

Zoals te zien was in het RTLZ-programma ‘Doe maar Duurzaam’ letten wij altijd op hoe het duurzamer kan. We houden in het achterhoofd wat het beste is voor de levensduur van onze deurautomaten én voor het energieverbruik. Hoe beter de doorstroom, hoe minder een deur onnodig opent, hoe minder de deurautomaat wordt belast en hoe minder warmte of kou ontsnapt. En dat is beter voor de automaat, het energieverbruik én de portemonnee.

Heb je de flow te pakken en ben je nu benieuwd naar wat een goede doorstroom voor jouw pand kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Op zoek naar iets anders?

Laat ons je helpen. Wij staan voor je klaar.