old id:
new id: okgu3djl3luvevv9dm6kkue4n6
campagne:
gclid:
array(0) { }

array(0) { }
Elektrische deuropener | JMD Nederland
Oplossing

Het gemak van een automatisch schuifdeursysteem

Je wilt een gemakkelijke en tegelijkertijd fraaie oplossing voor het binnenlaten van bezoekers of personeel? Denk dan eens naar een slim, automatisch schuifdeursysteem. Deze worden vakkundig en snel geïnstalleerd door onze monteurs en zijn direct aan te sluiten op een grote hoeveelheid bedieningsopties.

Soepel en stil

Een automatische schuifdeur is bij uitstek geschikt voor ruimtes en gebouwen waar het belangrijk is dat bezoekers in stilte binnen en buiten lopen. De motoren in een automatisch schuifdeursysteem zijn krachtig en toch stil en doordat de deur niet steeds dichtklapt maar juist soepel dichtschuift, is rust verzekerd.

Efficiënt ruimtegebruik

Je staat er misschien niet bij stil, maar een automatische schuifdeur benut de beschikbare ruimte in een pand zeer goed. Doordat er geen deur naar binnen toe openslaat, win je rondom de binnenkomst in het gebouw veel plek. En dan hebben we het nog niet eens over wat het met het zicht doet: een schuifdeur geeft een prettig ruimtelijk gevoel.

Lange levensduur

Onze automatische schuifdeursystemen zijn sterk, hebben weinig onderhoud nodig en hebben een lange levensduur. Doordat een schuifdeur doorgaans niet aangeraakt wordt en slechts in één richting zich verplaatst, krijgt het systeem weinig te verduren. Daarbij installeren wij alleen systemen van hoge kwaliteit, wat zorgt voor lage onderhoudskosten.

Welke verschillen zijn er tussen automatische schuifdeursystemen?

Schuifdeursystemen kun je op twee manieren in groepen verdelen: op basis van sterkte en op basis type. De eerste groep zegt iets over de hoeveelheid gewicht die het systeem kan dragen en verplaatsen. De tweede manier van verdelen, op het type systeem, bepaalt de werking en hoeveel van de situatie (de muur) je ‘open’ kunt laten schuiven.

1.

Sterkte of kracht

De sterkte of kracht van een automtische schuifdeur wordt gevormd door de gecombineerde kracht van de motoren in het systeem. De motoren houden de grote glazen deuren vast en brengen deze in beweging. Hoe meer motoren en hoe krachtiger het gehele systeem en hoe meer deuren je eraan kunt hangen. De systemen die wij het vaakst bij klanten installeren beschikken over motoren die geschikt zijn voor een gewicht van 100kg. Hier kun je dus één deur van 100kg of twee deuren van 50kg aanhangen. Op zoek naar iets nóg krachtigers? We hebben ook motoren die 300kg aankunnen in ons assortiment, geschikt voor twee deuren van 150kg of drie van 100kg.

2. Type automatisch schuifdeursysteem

Het type schuifdeursysteem bepaalt welke hoeveelheid wandoppervlakte van de glasplaten je na installatie kunt openen.

 • Enkele schuifdeur: de helft van de situatie is open te maken met een opening zo groot als de breedte van één schuifdeur/glasplaten
 • Dubbele schuifdeur: hierbij is ook de helft van de situatie open te maken, maar dan met een opening zo groot als twee schuifdeuren/glasplaten;
 • Telescoop schuifdeur: wat betreft het maken van ruimte is dit een efficiënte optie, namelijk twee derde van de situatie is open te maken.

Vraag een vrijblijvende offerte op
voor een automatische schuifdeur
Vraag vandaag nog een offerte aan, geheel vrijblijvend. Binnen 24 uur nemen we contact met je op.
http://Bedieningsopties%20|%20JMD%20Nederland
http://Wij%20zorgen%20voor%20een%20nette%20installatie%20van%20een%20automatisch%20schuifdeursysteem

Waarom kiezen voor een automatische schuifdeur?

Schuifdeuren zijn een fraai gezicht, efficiënt met ruimte en gaan daarbij ook nog eens ontzettend lang mee, vaak wel 25 jaar! Het dus is niet zo gek waarom zo ontzettend veel winkels, bedrijven, VVE’s, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en bouwmarkten hier gebruik van maken.

En het maakt daarbij niet uit wat de grootte van het pand is: je ziet ze bij grootste elektronicawarenhuizen tot aan de kleine wachtruimte bij de fysiotherapeut.

Daarbij zijn automatische schuifdeuren makkelijk aan te sluiten op slimme bedieningsopties waardoor het gemak alleen nog maar toeneemt. Zo gaat hij met een drukschakelaar niet onnodig vaak open en gaat hij met een bewegingssensor juist automatisch open voor iedereen die binnen wil. En je kunt de ingang (en uitgang) zo breed maken als je wilt voor een goede doorstroom, bijvoorbeeld in de retailsector.

Op plekken waar mindervalide mensen komen – vaak in de zorgsector het geval – is een automatisch schuifdeursysteem ook van grote waarde voor het levensgemak. En het is ook nog eens een heel hygiënische oplossing: een deur die je niet met je handen hoeft aan te raken om open te krijgen! Wel zo fijn in onzekere tijden omtrent corona. Kortom: redenen genoeg waarom de automatische schuifdeur niet meer uit onze panden is weg te dromen.

Wist je dat… de automatische schuifdeur in 1954 is uitgevonden door ondernemers Dee Horton en Lew Hewitt? Zij wilden de gure Texaanse wind buiten houden, en zorgen dat een deur niet onverhoopt open zou klappen in het gezicht van hun klanten.


Hoe werkt een elektrische schuifdeur?

Een automatische/elektrische schuifdeur zit gemonteerd in een boven- en onderprofiel en wordt elektrisch aangedreven door een systeem van motoren, loopwagens, poelies en v-snaren. Dit systeem zit keurig opgeborgen in een robuuste metalen kast die ook het profiel afdekt: dit is wat je boven vrijwel iedere schuifdeur ziet zitten. De reden dat een schuifdeur lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft is mede doordat het systeem relatief eenvoudig werkt. We zetten het kort voor je uiteen:

 1. Een profiel (in u-vorm) wordt bovenaan tegen de muur bevestigd en, zo mogelijk, onderaan de deuropening. Het profiel wordt samen met de motoren weggewerkt in een nette metalen bescherming.
 2. Z.g. loopwagens dragen de glasplaten (de deuren) en brengen ze in beweging door naar links en rechts te bewegen over het profiel.
 1. Meerdere van deze loopwagens ‘lopen’ over het profiel en worden in beweging gebracht doordat de elektrisch aangedreven motor de poelies en de v-snaren (waaraan de loopwagens weer zitten bevestigd) doet bewegen.
 2. Zodra de motor in het systeem een elektrisch signaal krijgt van een van de bedieningsopties opent automatisch de schuifdeur!

Belangrijk: om er zeker van te zijn dat we de schuifdeuren absoluut veilig functioneren, zorgen wij er vooraf voor dat we er 100% zeker van zijn dat de muur – of eventueel het plafond – absoluut de vereiste draagkracht heeft om het hele schuifdeursysteem veilig te kunnen dragen.

Met welke functies is een automatische schuifdeur uit te breiden?

Bewegingssensor

Zoals de naam al zegt reageert de sensor op beweging. Een zwaai, stap (of klein dansje) en de deur opent voor je. Super simpel en zonder extra handeling om de deurautomaat te activeren.

Over de bewegingssensor
Drukknop

Een eenvoudige uitbreiding: één druk op de knop en de deur schuift voor je open.

Voetschakelaar

Een variatie op de bewegingssensor. ‘Zwaaien’ om de deur te openen doe je hierbij met je voet. Tik met je voet de sensor aan en de deur gaat voor je open.

De voetschakelaar: maak van je voet een helpende hand
Codepaneel

Door een (zelf te programmeren) cijferpaneel gaat de deur alleen open wanneer je de juiste beveiligingscode intoetst.

Paslezersysteem

Een zeer goede manier van inbraakbeveiliging. Wanneer je de juiste pas voor deze lezer houdt, wordt de automaat ingeschakeld.

Over het paslezersysteem
Sleutelschakelaar

Vergelijkbaar met de paslezer, maar dan met de traditionele sleutel. Je draait het slot om, er gaat een signaal naar de automaat en de deur schuift open.

Over de sleutelschakelaar

Zoals de naam al zegt reageert de sensor op beweging. Een zwaai, stap (of klein dansje) en de deur opent voor je. Super simpel en zonder extra handeling om de deurautomaat te activeren.

Over de bewegingssensor

Een eenvoudige uitbreiding: één druk op de knop en de deur schuift voor je open.

Een variatie op de bewegingssensor. ‘Zwaaien’ om de deur te openen doe je hierbij met je voet. Tik met je voet de sensor aan en de deur gaat voor je open.

De voetschakelaar: maak van je voet een helpende hand

Door een (zelf te programmeren) cijferpaneel gaat de deur alleen open wanneer je de juiste beveiligingscode intoetst.

Een zeer goede manier van inbraakbeveiliging. Wanneer je de juiste pas voor deze lezer houdt, wordt de automaat ingeschakeld.

Over het paslezersysteem

Vergelijkbaar met de paslezer, maar dan met de traditionele sleutel. Je draait het slot om, er gaat een signaal naar de automaat en de deur schuift open.

Over de sleutelschakelaar

  Vrijblijvend advies?
  Wij bellen je terug.

  Veelgestelde vragen

  Kunnen jullie een automatisch schuifdeursysteem aan een plafond bevestigen?

  Dit is zeker mogelijk, maar doen we alleen wanneer het geen optie is het systeem aan de muur te bevestigen. Dit heeft te maken met de hogere draagkracht van schroeven (en pluggen) die in de muur (dus horizontaal) zijn bevestigd ten opzichte van schroeven en pluggen die in het plafond (en dus verticaal) zijn bevestigd. Laat je adviseren door een van onze experts wat bij jou de beste oplossing is.

  Zijn automatische schuifdeuren geschikt voor binnen- en buitengebruik?

  Ja, absoluut. Denk maar aan een gemiddelde winkelstraat: je ziet zowel schuifdeuren om binnen te komen als om verder het pand in te lopen. Natuurlijk kunnen we er bij een buiten-schuifdeur voor zorgen dat deze – eventueel op afstand – op slot kan. Veilig en makkelijk!

  Welke merken automatische deuren adviseren en installeren jullie?

  Voor iedere toegangsoplossing maken we gebruik van gedegen merken die zichzelf over de jaren hebben bewezen. Voor schuifdeuren vertrouwen wij al jaren op Label, maar maken in veel situaties ook gebruik van PaxtonHörmannDitec en Intratone.

  Kunnen jullie van mijn gewone deur een automatische schuifdeur maken?

  Ja, dat kan in de meeste gevallen! Natuurlijk is het hierbij belangrijk wat de situatie bij jou in het pand is. Is er voldoende vlakke ruimte naast de deur om de deur open te laten schuiven? En hebben de muren genoeg draagkracht? We nemen een adviesgesprek graag alles grondig met je door.

  Wat kost de installatie van een automatische schuifdeur?

  Bij JMD Nederland leveren we maatwerk. Op de vraag wat het vakkundig installeren van een schuifdeur kost is dan ook geen eenduidig antwoord te geven. De factoren die van invloed zijn op de prijs, zijn onder andere de volgende:

  • De reden waarom de schuifdeur nodig is
  • Het eventuele systeem dat nu al aanwezig is
  • Het type kozijn waarop het systeem wordt geïnstalleerd
  • Of sensoren of andere bedieningsopties gewenst zijn
  • De mate van beveiliging die gewenst is
  • De weer- en gebruiksomstandigheden