old id:
new id: amigemtef7d3kgflnvj0a1i039
campagne:
gclid:
array(0) { }

array(0) { }
Woningen

Tiptop toegang voor flatbewoners in Schiedam

Afgelopen januari 2022 hebben we de VVE en de bewoners van een grote flat in Schiedam blij gemaakt door hun woning een stuk beter toegankelijk te maken. Onder andere door de oude, onhandige draaideuren te vervangen door schuif- en draaideuren en door een geheel nieuw toegangscontrolesysteem te installeren. De nieuwe situatie is bovendien een stuk veiliger en handiger voor minder validen. Hoe we dat hebben gedaan? Dat lees je hieronder.

De oude situatie: elektrische draaideursystemen

De flat had drie normale automatische/elektrische draaideuren, bijvoorbeeld achterom, om bij de fietsen te komen. Ook de voordeur en de daaropvolgende deur in het portiek waren elektrisch. De deuren (of eigenlijk de deurautomaten) werden doormiddel van een sleutelmechanisme bij de deur geactiveerd.

Een van de problemen was, met alle deuren, dat het niet duidelijk was voor bewoners of je er nu wel of niet aan moest trekken om ze te openen. Daardoor deden veel bewoners dit wel, wat een verhoogde last op de oude deurautomaten gaf, die het daardoor vaker begaven. Daarbij was er een groot verloop in de flat, waardoor sleutels vaak van eigenaar wisselden en vaak kwijtraakten. Ook was de situatie bepaald niet ideaal voor minder validen.

De oplossing: schuifdeuren, goede draaideuren en druppelbediening

Na de situatie op locatie te hebben geanalyseerd en een goed adviesgesprek met de klant zijn we tot de nieuwe oplossing gekomen. Eén die het pand een stuk beter toegankelijk maakt én voor de beheerder de kosten verlaagt door minder energiegebruik (zoals ook te zien was in RTL-Z programma Doe Maar Duurzaam). Daarbij is er geen gedoe meer door verlies van sleutels en zijn er minder reparatiekosten.

De opties waarvoor gekozen is de volgende: aan de voorzijde van de flat plaatsen we twee schuifdeuren. De drie overige schuifdeursystemen in het pand vervangen we door moderne draaideursystemen. Daarnaast installeren we een Paxton Switch 2-controlesysteem, wat in combinatie met een druppellezer een makkelijk, veilig en snel toegangsbeheer mogelijk maakt.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Zoals we bij al onze projecten doen, kijken we eerst naar wat er in onze werkplaats vooraf te maken is.  Onder deze werkzaamheden valt bijvoorbeeld het borstelprofiel wat voor de schuifdeur gemaakt moet worden. Ook zorgen we ervoor dat alle vijf de deurautomaten (twee ‘schuif’, en drie ‘draai’) qua werking en formaat volledig afgestemd zijn op de situatie. Vervolgens hebben we op locatie al ons maatwerk uitgevoerd. Dit maatwerk is nodig omdat ieder kozijn en ieder plafond van ieder gebouw anders is.

Doordat hier het oude deurprofiel (de ‘dag’) van aluminium was, was het niet mogelijk dit ‘even bij te schaven’ tot er een schuifdeur in te zetten was. Daarom hebben we ter plekke een mooie houten omlijsting en een plafondprofiel/constructiebalk gemaakt waarin de schuifdeuren perfect passen. We hebben dit vervolgens keurig in exact dezelfde kleuren afgewerkt als datgene wat al aanwezig was. Hierop konden we het gemaakte borstelprofiel vervolgens plaatsen, de automaten monteren en installeren en de deuren inhangen.

Bij de schuifdeuren aan de achterzijde bleek dat er aanpassingen gemaakt moesten worden aan het scharniersysteem in de drempel. Ook dit hebben we ter plaatse aangepakt. De nieuwe draaideursystemen draaien soepel zoals het hoort. Met het plaatsen van de toegangscontrole d.m.v. een pasleessysteem inclusief de controller rondom het gebouw, was de klus geklaard en konden de bewoners zich een stuk prettiger door hun flat bewegen.

Kortom, wat heeft het opgeleverd?

  1. De flat is voor bewoners nu een stuk makkelijker toegankelijk: geen ‘onvoorspelbare’ draaideuren maar fraaie, handige schuifdeuren.
  2. Een handig druppelsysteem voor snelle toegang: scannen en de deur gaat vanzelf open.
  3. De VVE heeft geen vervangings- en reparatiekosten meer door onze moderne, betrouwbare draaideursystemen.
  4. De VVE hoeft geen sleutels meer uit te wisselen óf sloten te vervangen door kwijtgeraakte sleutels.
  5. Voor minder validen is de flat een stuk toegankelijker en veiliger geworden.
  6. Het energieverbruik gaat omlaag dankzij de veel energiezuinigere elektronische draai- en schuifdeursystemen. Een stuk duurzamer!
Op zoek naar een toegangsoplossing?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.

Eindresultaat schuifdeur Schiedam flat