old id:
new id: 8binaoluvsm9ircgkrtendrt9d
campagne:
gclid:
array(0) { }

array(0) { }
Algemeen

JMD Nederland in tv-programma Doe maar Duurzaam op RTL Z

JMD Nederland stond dit weekend in de spotlight in het RTLZ-programma Doe Maar Duurzaam. Omkijken naar het klimaat en werken met milieuvriendelijke materialen is van groot belang om een duurzame toekomst mogelijk te maken. In Doe Maar Duurzaam besteedt presentator Jeroen Slob daarom met zijn team wekelijks aandacht aan ondernemers en bedrijven die aan de hand van innovatieve diensten en producten hun steentje bijdragen aan duurzaamheid. Voor de uitzending van zaterdag 22 januari zette het team van Doe Maar Duurzaam JMD Nederland in de kijker. De uitzending is hieronder terug te zien.

Duurzame ontwikkelingen in automatische deuren

In de uitzending wordt gesproken met onze JMD-collega’s Sjors Quik en Jeroen Pluijmers over de duurzame ontwikkelingen op het gebied van draaideursystemen, schuifdeursystemen en de moderne bedieningsopties die wij leveren. De systemen zijn steeds efficiënter in de omgang met energie en hebben daarboven op een steeds langere levensduur. Maak je gebruik van onze deurautomaten? Dan verbruik je tegenwoordig veel minder stroom dan met oudere systemen en de hogere betrouwbaarheid en levensduur zorgen ervoor dat er naast energie ook materiaal bespaard wordt.

“De deurautomaten die wij gebruiken en de oplossingen die we hier in onze eigen werkplaats maken, zijn veel energiezuiniger geworden. Je kunt je voorstellen dat deuren die jarenlang iedere dag tientallen keren openen en sluiten op die manier erg veel energie besparen ten opzichte van de vroegere modellen. Daarbij zorgen automatische deuroplossingen er ook voor dat deuren altijd keurig dichtgaan en er niet onnodig warmte (of kou, in de zomer) verloren gaat.”

  • Sjors Quik

“De electromotoraandrijvingen in deurautomaten zijn tegenwoordig borstelloos. Hierdoor zijn ze nagenoeg slijtagevrij. Ook andere materialen die zijn gebruikt in de automaten zijn verbeterd. Zo zijn de geïntegreerde schakelingen (ook wel IC’s) en andere componenten op de printplaten nu minder gevoelig voor piekspanning en overbelasting. Daarnaast heeft het materiaal van het mechanische veerpakket in de automaat niet alleen een sterkere legering, maar ook een veervorm die minder slijtagegevoelig is. Voorheen was de veer spiraalvormig (denk aan een veer van de schokdempers in een auto), nu is de veer opgerold (denk aan een slakkenhuis). Hierdoor is de kans dat de veer breekt nihil. Dit alles samen zorgt voor een veel duurzamer geheel.”

  • Jeroen Puijmers

Deze aflevering terugkijken?

Hoe minder slijtage, hoe minder er vervangen hoeft te worden, hoe minder er geproduceerd hoeft te worden en zo doen we uiteindelijk een veel kleiner beroep op het gebruik van grondstoffen.

Des te meer een reden dus voor Doe Maar Duurzaam om met ons een item te maken over de verduurzaming binnen ons vak. Heb je het item over ons op RTLZ van zaterdag 21 januari gemist? Kijk deze dan hier terug op deze pagina. (hier kan film komen, of hoger op pagina)

Wil de gehele uitzending van Doe Maar Duurzaam terugzien, of ook andere uitzendingen bekijken? Ga dan naar de website van RTL XL of naar het Youtube kanaal van Doe Maar Duurzaam.

Op de website van Doe Maar Duurzaam vind je meer informatie over het programma zelf en doe je inspiratie op voor duurzaam ondernemen.

Op zoek naar iets anders?

Laat ons je helpen. Wij staan voor je klaar.