old id:
new id: d65gqer771u3un4rguprum7ah8
campagne:
gclid:
array(0) { }

array(0) { }
Vereniging van Eigenaren

Hageveld: moderne toegangscontrole voor oud seminarie

Sommige opdrachten zijn net wat bijzonderder en groter dan andere. Een van de mooiere projecten die we onlangs hebben gedaan betreft het Hageveld te Heemstede. Een prachtig klassiek pand wat nu een atheneum huisvest en voorheen fungeerde als seminarie. Veel meer hierover is te lezen op de Wikipedia pagina over Hageveld. De klant kwam bij ons terecht voor verdere toegangsautomatisering doordat ze reeds gebruik maakten van onze toegangssystemen (draaideuren) die al jaren feilloos werkten.

Klantvraag

  • Alle toegangssystemen moderniseren
  • Alle toegangssystemen en bedieningsopties geschikt maken voor de nieuwe (woon)bestemming
  • Installatie zonder overlast voor bewoners

Onze oplossingen

  • Installatie van 8 paslezersysteem
  • Installatie van 3 intercomsystemen van Intratone
  • Intercoms met 4G-modules voor gebruiks- en beheergemak
  • Bediening a.d.h.v. afstandsbediening voor ondergrondse garage
  • Bediening a.d.h.v. afstandsbediening voor gehandicaptenparkeerplaats
  • Een flink aantal tags/badges voor toegang bewoners, zorg, familie etc.

Tijd benodigd: 3 werkdagen

Resultaat: het prachtige oude pand is nu voorzien van moderne en veilige toegangssystemen en bedieningsopties. Met ieder type bezoeker en bewoner is rekening gehouden.

Over het project

Inmiddels bevinden zich in een groot deel van Hageveld zeer mooie particuliere appartementen. Deze wijziging van een seminarie naar particuliere woningen maakt dat de toegangscontrole flink vernieuwd moest worden. Alle ingangen moesten met de juiste bedieningsopties en instellingen geschikt gemaakt worden voor verschillende bewoners en hun bezoekers.

Andere bestemming, andere toegangscontrole

Hierbij is te denken aan tags, die voor sommigen volledige toegang gaven, maar voor anderen alleen op bepaalde tijden (denk hierbij aan zorg aan huis, familie of schoonmaak).

Voor de ondergrondse garage en de gehandicaptenparkeerplaats waren afstandsbedieningsmodules nodig. Uiteraard is alles op afstand te beheren en met de bewoners zelf af te stemmen.

Het belang van de voorbereiding

Omdat bewoners en bezoekers gedurende de vernieuwing van de toegangssystemen gewoon toegang moesten houden en omdat veiligheid gegarandeerd moest blijven, was een zeer goede voorbereiding een ‘must’. Ter plaatse moest het zo snel mogelijk verlopen om geen overlast te veroorzaken.

Om te zorgen dat niemand last had van de overgang hebben we de systemen daarom een voor een vervangen: het oude systeem eruit, ons nieuwe systeem erin. Zo lagen er nooit meerdere toegangssystemen ‘plat’.

Uiteindelijk was het drie volle dagen werk. Erg mooi werk, met een al net zo mooi resultaat. Een prachtig oud pand voorzien van de modernste toegangssystemen.

Ook op zoek naar een toegangsoplossing op maat?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.