old id:
new id: 8kef1fpfpjrptvccn3b3i6bb6o
campagne:
gclid:
array(0) { }

array(0) { }
Vrouw opent deur van appartement met paslezer systeem
Oplossing

Een badge- of paslezersysteem – eenvoudig en veilig

VvE’s en andere beheerders van grotere gebouwen kennen het dilemma maar al te goed: je wilt toegang voor zo veel mogelijk mensen zo gemakkelijk mogelijk maken. Tegelijkertijd moet door die grotere hoeveelheid passanten de mate van beveiliging juist weer omhoog. Toegangscontrole met een pas (ook wel ‘badge’) is dan ideaal: zéér goede beveiliging, makkelijk in gebruik én in beheer. Daarbij is een paslezersysteem ook nog eens in één dag door ons geïnstalleerd. Toegankelijker wordt het niet.

Zeer veilig

Een paslezersysteem of ‘badgelezer’ is zeer veilig. Op een pas zijn meerdere gegevens op te slaan, daardoor is gericht toegangsmanagement mogelijk. Ook zijn de lezers bij de deur volledig ‘hufter-proof’.

Efficiënt

Een badge (waar ook de z.g. druppel onder valt) of pas is gemakkelijk bij te maken en daardoor is het een kostenefficiënt systeem. Wanneer een pas kwijt raakt is het een kwestie van de pas blokkeren, terwijl je bij een sleutelsysteem een nieuw slot en sleutels moet laten maken.

Gebruiksvriendelijk

Voor zowel de beheerder als gebruiker is een paslezer een erg gebruiksvriendelijk systeem. Je bewaart de pas handig in een hoes van je telefoon of in je portemonnee. Bovendien zet de beheerder de toegang per pas gemakkelijk aan en uit.

Vraag een vrijblijvende offerte op
voor een paslezersysteem
Vraag vandaag nog een offerte aan, geheel vrijblijvend. Binnen 24 uur nemen we contact met je op.
http://Bedieningsopties%20|%20JMD%20Nederland
http://Hand%20opent%20deur%20met%20Paxton%20PaxLock%20Pro%20paslezersysteem

Een online of 'stand-alone' paslezersysteem?

Wil je de deur openen met een pas of badge? Dan heb je grofweg de keuze tussen twee typen paslezersystemen: stand-alone en ‘online’. Deze laatste noemen we ook wel  ‘web-based’ en is, zoals de naam al suggereert, aangesloten op het wereldwijde web.

Hieronder leggen we je uit wat de verschillen tussen de twee passystemen zijn en geven je de voor- en nadelen.

Wil je nóg meer weten over de verschillende toegangssystemen en de voor- en nadelen van de ‘ouderwetse’ sleutel t.o.v. de badge of tag? Lees dan zeker ons blog “De deur openen met een badge, tag of sleutel?

http://Vrouwenhand%20opent%20deur%20met%20aan%20de%20hand%20van%20standalone%20paslezer%20en%20witte%20pas

1. Standalone paslezersysteem

De offline of ‘stand-alone’ toegang met behulp van een badge of pas is de meest eenvoudige variant. Deze bestaat uit een kaartlezer, de tag en – uiteraard – stroomvoorziening, verder niets. Er is geen beheer van buitenaf mogelijk.

Dit systeem is geschikt voor kleinere complexen waar weinig roulatie in gebruikers is. Vaak wordt hierbij het tag- of ‘druppelsysteem’ ingezet.

Voordelen

 1. Eenvoudig in gebruik
 2. Weinig tot geen onderhoud
 3. Goedkoop in aanschaf
 4. Snel geïnstalleerd

Nadelen

 1. Deuren niet ‘slim’ aan elkaar te koppelen
 2. Bij inbraak makkelijker uit te schakelen
 3. Geen inzicht in toegangsgegevens
 4. Meer werk: elke badge handmatig invoeren

http://Persoon%20opent%20webbased%20paslezersysteem%20van%20Paxton%20met%20smartphone

2. Webbased of online paslezersystemen

Dit type toegang met badge of pas installeren wij veruit het vaakst, met name bij VvE’s. Naast de badge en de kaartlezer, bestaat een online systeem ook uit een controlesysteem en een pasmanagementsysteem. Hiermee is intelligent toegangsbeheer mogelijk.

Je kunt o.a. meerdere toegangspunten op een badge/pas aansluiten, per badge met z.g. gebruikersprofielen bepalen wie tot welke ruimte toegang krijgt én gemakkelijk toegang in- en uitschakelen. Bovendien kun je veiligheidsdiensten zoals alarmen aan dit systeem koppelen.

Voordelen

 1. Veiliger door gecentraliseerd beheer op afstand
 2. Grotere toegangs- en gebruikerscapaciteit
 3. Meer personalisatie-opties
 4. Aan te sluiten op externe bedieningsopties en alarmen
 5. Eenvoudig en goedkoop toegang uitbreiden

Nadelen

 1. Duurder in aanschaf dan stand-alone
 2. Begeleiding in beheersoftware nodig
 3. Naast hardware- ook software-installatie nodig

De vier onderdelen van een paslezersysteem

1. Pas (of badge)

Bij iedereen bekend: het kaartje of de tag/druppel met daarop een magneetstrip. Hierop zijn diverse persoonsgegevens op te slaan en uit te lezen door de kaartlezer.

2. Kaartlezer / paslezer

De paslezer hangt bij één of meerdere deuren in, bijvoorbeeld, een appartementencomplex. Het is een robuust apparaat wat goed tegen weer en wind bestand is en tegen een stootje kan. De kaartlezer geeft bij toegang een signaal aan de gekoppelde draaideurautomaat of schuifdeurautomaat.

3. Controlesysteem

Bij de webbased / online versie van een paslezersysteem wordt een signaal van de kaartlezer via een internetmodule (4G of 5G) naar een extern controlesysteem gestuurd. Dit controlesysteem geeft direct een signaal terug of er toegang moet worden verleend én registreert de toegangsvraag.

4. Pasmanagementsysteem

Deze software zorgt voor het gemakkelijk aan kunnen passen van het gebruikersbestand. Passen kunnen in- en uitgeschakeld worden en per pas kan er informatie opgeslagen worden over de ‘autoriteiten’ per gebruiker, oftewel: mag deze persoon wel of niet door deze deur?

 

Close-up van slot bij appartement VvE met paslezersysteem

Wist je dat...wij VvE’s meestal adviseren om het paslezersysteem te installeren bij de ingang van het appartementencomplex én op algemene deuren? Dit maakt toegangsbeheer optimaal.


Gerelateerde oplossingen
Oplossing

Op zoek naar een betrouwbaar en innovatief intercomsysteem dat vakkundig op locatie wordt geïnstalleerd? Hier ben je op de juiste plek.

Bekijk oplossing
Oplossing

De deur op afstand openen met behulp van je vertrouwde sleutel: de sleutelschakelaar is een uitkomst in vele situaties en met name bij appartementencomplexen. En door de vervangbare cilinder gebruik je de sleutels die nu in gebruik zijn, ook gewoon op je nieuwe sleutelschakelaar

Bekijk oplossing
Oplossing

Op zoek naar het gemak en de veiligheid die een bewegingssensoren en veiligheidssensoren bieden? En wil je graag een vakkundig installatie op locatie? Hier ben je op de juiste plek.

Bekijk oplossing
Oplossing

Op zoek naar een betrouwbaar en innovatief intercomsysteem dat vakkundig op locatie wordt geïnstalleerd? Hier ben je op de juiste plek.

Bekijk oplossing
Oplossing

De deur op afstand openen met behulp van je vertrouwde sleutel: de sleutelschakelaar is een uitkomst in vele situaties en met name bij appartementencomplexen. En door de vervangbare cilinder gebruik je de sleutels die nu in gebruik zijn, ook gewoon op je nieuwe sleutelschakelaar

Bekijk oplossing
Oplossing

Op zoek naar het gemak en de veiligheid die een bewegingssensoren en veiligheidssensoren bieden? En wil je graag een vakkundig installatie op locatie? Hier ben je op de juiste plek.

Bekijk oplossing

Veelgestelde vragen

Wat zijn de verschillen tussen de pas, tag, druppel en sleutel?

Goede vraag, want ze hebben veel met elkaar gemeen. Hierover lees je meer in het artikel ‘Tag, badge, of toch de sleutel. Hoe open jij de deur?’ in de nieuwssectie op onze website.

Zijn alle toegangssystemen aan te sluiten op een badge- of paslezersysteem?

Ja, alle toegangssystemen die wij leveren en installeren zijn aan te sluiten op een badge lezer.

Hoe lang duurt het voor een paslezersysteem voor VvE’s is geïnstalleerd?

Binnen een dag is een paslezersysteem geïnstalleerd. Vervolgens moet de beheerderssoftware worden geïmplementeerd en de verschillende passen/badges worden toegevoegd.

Welke merken paslezersystemen installeren jullie?

Vaak installeren wij de paslezersystemen van Paxton en Intratone. Dit zijn gerenommeerde ontwikkelaars van toegangssystemen met altijd betrouwbare en kwalitatief hoogstaande producten, wat aansluit bij de kwaliteit die wij graag bij klanten installeren. Het gaat tenslotte vaak om de veiligheid van vele personen en hun bezittingen.

Wat zijn de kosten van een pas- of badgesysteem?

Dit is erg afhankelijk van je wensen en situatie. Denk hierbij aan:

 • Hoeveel personen wil je toegang geven?
 • Wil je volledig (online) beheer?
 • Wat is de bestaande situatie?

Een eenvoudig badgesysteem kun je al voor een paar honderd euro door ons laten installeren.

Waar installeren jullie de paslezersystemen het meest?