old id:
new id: 94m50vbslu77a0utn5o68b8fjq
campagne:
gclid:
array(0) { }

array(0) { }
Snel een oplossing
Hoge kwaliteit, vlotte levering
Elektrische garagedeur en auto
Oplossing

De elektrische garagedeur: met groot gemak je garage in

Juist op het moment dat je die grote, lompe garagedeur wilt openen is de kans groot je je handen niet vrij hebt: je komt aanlopen met de fiets, zit achter het stuur van de auto óf duwt de grasmaaier vooruit. Dan is een garagedeurautomaat die zorgt voor een automatisch openende deur een uitkomst. Bovendien is het niet alleen een praktische oplossing, het is ook nog eens veilig en ziet er erg fraai uit! Overtuigd? Wij installeren je elektrische garagedeur vakkundig en snel.

Gemakkelijk

Een elektrische garagedeur met afstandsbediening of bedieningskast staat voor gemak. Je hoeft die grote garagedeur niet meer zelf te open te tillen of dicht te trekken. En ook in de regen blijf jij gewoon droog, want je hoeft de auto niet meer uit. Daarbij zijn er vele uitbreidingen mogelijk, wat te denken van een tag- en paslezersysteem, of zelfs Google Home?

Veilig

Een elektrische garagedeur is van zichzelf al zo veilig, je hoeft hem niet eens op slot te doen. Een garagedeurautomaat in gesloten toestand is met alleen mankracht onmogelijk open te krijgen. Daarbij stoppen ze met openen wanneer ze een ongebruikelijke hoeveelheid weerstand voelen én zijn voorzien van een robuuste rubberen tocht- en stootlijst.

Helpende hand

Waar sommige mensen graag meer gemak willen, is automatisering voor anderen een noodzaak. Heb je een fysieke beperking en daardoor niet de kracht een zware deur te openen? Dan kun je dankzij een elektrische garagedeur toch je bezittingen gemakkelijk bereiken en veilig opbergen.

Welke soorten elektrische garagedeuren zijn er?

Met een van onze deurautomaten is van iedere garagedeur een automatische garagedeur te maken. Maar welke garagedeursystemen zijn er überhaupt? En welk systeem is nou de beste in jouw situatie? Hieronder zetten we de drie belangrijkste soorten voor je op een rij. Hoe ze werken, dat kun je verderop op deze pagina lezen.

1. Openslaande deuren

Deze deuren zijn de klassieke deuren zoals we die kennen, één links, één rechts die onafhankelijk openen. Daarbij is één van de twee de opdekdeur en valt dus voor een klein deel over de andere deur heen. Deze deuren automatisch maken gebeurt aan de hand van een robuust, eenvoudig systeem waarbij we op elke deur een aparte automaat plaatsen. Met de bijbehorende afstandsbediening heb je de mogelijkheid om beide deuren tegelijkertijd te openen en sluiten. Liever één deur openen? Ook dat is geen enkel probleem.

Het systeem wat wij voor openslaande deuren gebruiken, is de Ditec ARC. Dit systeem is geschikt voor garages en schuren met alle soorten dubbele deuren: van licht tot zwaar, van klein tot groot.

2. Sectionaal garagedeuren

Dit type garagedeur bestaat uit vier of vijf horizontale panelen en ‘rijdt’ zichzelf met behulp van kleine wielen in een rails tot tegen het plafond. Doordat de elektrische garagedeur onder het plafond doorschuift en daar blijft wanneer geopend, bespaar je in verhouding tot openslaande deuren veel ruimte. Ten opzichte van de ‘ouderwetse’ overhead garagedeuren die uit één volledig paneel bestaan, heeft de sectionaaldeur ook veel minder ruimte nodig; hij opent door de lamellen veel ruimte-efficiënter. Perfect voor een garage aan huis, magazijn of bedrijfspand.

Wij gebruiken voor elektrische sectionaaldeuren altijd de betrouwbare systemen van Hormann.

3. Rolpoorten of roldeuren

Deze elektrische garagedeuren lijken aan de buitenkant enigszins op de sectionaaldeuren. Onze roldeuren zijn herkenbaar aan de grotere hoeveelheid horizontale balken die onderaan groter zijn dan bovenaan. Aan de binnenzijde van de garage zul je bij het openen zien dat – zoals de naam al verraadt – de roldeur zichzelf zeer efficiënt oprolt tot een compacte rol boven de ingang. Dit type garagadeurautomaat komt met name van pas wanneer het plafond te weinig draagkracht heeft voor een sectionaaldeur.

De elektrische rolpoorten die wij monteren zijn van het merk Hormann.

Vraag een vrijblijvende offerte op
voor een elektrische garagedeur
Vraag vandaag nog een offerte aan, geheel vrijblijvend. Binnen 24 uur nemen we contact met je op.
http://Bedieningsopties%20|%20JMD%20Nederland
http://Huis%20met%20een%20elektrische%20sectionaal%20garagedeur

Wanneer kies je voor een elektrische garagedeur?

Er zijn genoeg redenen om voor een elektrische garagedeur te kiezen. Zeer waarschijnlijk lees je nu dit artikel omdat je het gemak van het automatisch openen helemaal ziet zitten, en terecht! Een deur die automatisch voor je opent, of het nu een garagedeur is of een winkeldeur of de deur naar je appartement: het voelt altijd als een warm welkom. Zeker wanneer je kiest voor een deur met afstandsbediening is het één en al gemak: je hoeft de auto niet meer uit en je fiets niet aan de kant te zetten.

Veilig door kracht
Toch wordt één aspect vaak onderschat, namelijk de veiligheid van deze automatische deuren. Doordat de automaten zeer sterk zijn, is een slot en een sleutel niet meer nodig. Daarbij zijn er diverse handige bedieningsopties te installeren die de veiligheid nog verder verhogen. En voor de prijs hoef je het ook al niet te laten. Meer weten? Neem dan even contact met ons op.

Kinderen spelen voor een elektrische garagedeur

Wist je dat... een sectionaaldeur altijd áchter de dag (de opening) gemonteerd wordt? En dus niet ertussen zoals vaak wordt gedacht.


Hoe werken de verschillende elektrische garagedeuren?

Openslaande deuren (ARC)

Het ARC-systeem is geschikt voor zware, openslaande garagedeuren. De automaten bestaan uit drie onderdelen: één aansturingskast en twee deurautomaten met zware elektromotoren. De elektromotoren beschikken over een mechanische vergrendeling zodat de deuren nooit zomaar open te trekken zijn, zelfs niet bij stroomuitval!

Samen vormen ze een robuuste, oersterke automaat die de zware deuren met één druk op de knop opent. Snel en eenvoudig. Het is zelfs mogelijk om enkel de loopdeur te openen. Dankzij deze optie sta je nooit te wachten tot beide deuren geopend of gesloten zijn.

Sectionaal garagedeuren

Onze sectionaal garagedeuren van Hormann worden opgebouwd uit panelen van 40 mm dik en 40 tot 50 cm hoog. Ze zijn voorzien van C.F.K. vrije polyurethaanschuim. Ze zijn er handbediend en met motor, waarbij bij beide versies speciale veren ervoor zorgen dat de deur ‘lichter gemaakt wordt’. Zo zijn ze voor mens en machine makkelijk te tillen. De deur ‘bergt zichzelf op’ tegen het plafond, waar zich ook de motor bevindt.

De bodemsectie van deze garagedeuren is voorzien van bodemrubber. Hierdoor sluit de onderkant van de garagedeur perfect aan op de vloer én je stoot je hoofd een stuk zachter mocht je vergeten zijn dat je de deur half open had gezet.

De panelen zijn verbonden door stalen scharnieren en bewegen zich door een railsysteem. Dankzij de kogelgelagerde loopwielen opent en sluit de deur zich soepel en stil. Ook aan veiligheid is gedacht. Elke plaat is voorzien van vingerknelbeveiliging, het systeem is SKG2 gecertificeerd én de (eventuele) motor voelt aan de weerstand wanneer hij moet stoppen.

Rolpoorten/roldeuren

De rolpoorten die wij leveren zijn van het merk Hormann. Deze elektrische garagedeur rolt zich op boven de opening. De panelen zijn bovenaan klein en onderaan groter en schuiven hierdoor perfect op elkaar. Dit maakt dat het systeem 50% minder ruimte nodig heeft ten opzichte van andere roldeurautomaten.

Rolpoorten of roldeuren zijn inbraakproef en beschikbaar in diverse uitvoeringen. Denk aan een transparante oplossing of gaas zoals je vaak ziet voor gesloten winkelpanden. Dit systeem is tevens SKG2 gecertificeerd en dus hartstikke veilig.

Gerelateerde oplossingen
Oplossing

Bedieningsopties zijn nodig om een geautomatiseerde deur te activeren. Er zijn tal van bedieningsopties te koppelen aan een deurautomaat. Hulp nodig? Wij voorzien je graag van advies.

Bekijk oplossing
Oplossing

Sluit met één beweging je deur goed af. Onze driepuntssloten vergrendelen de deur op, je raad het al, drie punten. In het midden bij het beslag, onder en boven.

Bekijk oplossing
Oplossing

Op zoek naar een betrouwbaar en innovatief intercomsysteem dat vakkundig op locatie wordt geïnstalleerd? Hier ben je op de juiste plek.

Bekijk oplossing
Oplossing

Bedieningsopties zijn nodig om een geautomatiseerde deur te activeren. Er zijn tal van bedieningsopties te koppelen aan een deurautomaat. Hulp nodig? Wij voorzien je graag van advies.

Bekijk oplossing
Oplossing

Sluit met één beweging je deur goed af. Onze driepuntssloten vergrendelen de deur op, je raad het al, drie punten. In het midden bij het beslag, onder en boven.

Bekijk oplossing
Oplossing

Op zoek naar een betrouwbaar en innovatief intercomsysteem dat vakkundig op locatie wordt geïnstalleerd? Hier ben je op de juiste plek.

Bekijk oplossing

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een elektrische garagedeur?

Natuurlijk scheelt dit per situatie én het is afhankelijk van welk type deur je wilt en wat er al hangt. Een indicatie per type kunnen we zeker geven.

 • Openslaande deuren automatiseren: vanaf €2700,- (inc. systeem + installatie)
 • Automatische sectionaaldeur: vanaf €1700 (verwijderen oude deur + systeem + installatie nieuw)
 • Automatische roldeur: vanaf €1500 (verwijderen oude deur + systeem + installatie nieuw)

Wat komt er kijken bij het installeren van een elektrische garagedeur?

Bij JMD Nederland hebben we al vele jaren ervaring met het vakkundig installeren van elektrische garagedeuren. We letten hierbij op belangrijke punten op gebied van veiligheid, stevigheid en betrouwbaarheid.

Nadat we de wensen hebben doorgenomen, komen we op locatie de deur(en) inmeten en controleren we of de constructie die het systeem zal gaan dragen (plafond of muur) sterk genoeg is.

Belangrijk is natuurlijk dat er een stroompunt aanwezig is nabij de opening van de garage. Is dit niet het geval? Geen probleem, we verzorgen dit graag voor je.

Welke opties zijn er mogelijk om een automatische garagedeur op maat te maken?

Er zijn vele mogelijkheden om uw elektrische garagedeur helemaal naar wens te maken:

 • Toevoegen van een loopdeur/openslaande deur ín een sectionaaldeur
 • Inbouwen van ramen in een sectionaaldeur
 • Veel verschillende kleuren mogelijk aan de buitenzijde van de deur
 • Een veiligheidslijst met sensor. Deze detecteert of er een object onder de rol- of sectionaaldeur staat

Welke bedieningsopties zijn aan te sluiten op een elektrische garagedeur?

De bedieningsopties die wij het vaakst installeren zijn:

 • Een afstandsbediening (dit geldt voor bij alle type automatische garagedeuren)
 • Een controlepaneel (met pijlen) nabij de garagedeur
 • Een paslezersysteem
 • Een taglezersysteem
 • Op de ARC en onze roldeuren zijn vrijwel alle gadgets (bijv via Google Home) aan te sluiten