old id:
new id: umfhf9lcvv5u7mkvh6uquuprjh
campagne:
gclid:
array(0) { }

array(0) { }
Zorg

Een cleane sluisdeuroplossing voor een grote farmaceut

Zoals we al schreven in ons artikel over ‘toegangscontrole voor iedereen’, kan het per situatie, per klant, enorm verschillen wat het belang van een goede toegangscontrole is. In sommige situaties, is een sleutel genoeg, maar in sommige sectoren is een hogere mate van zekerheid nodig. Zo ook voor een groot farmaceutisch bedrijf waar wij begin dit jaar voor werkten; een plek waar medicijnen worden ontwikkeld en gemaakt.

Je kunt je voorstellen dat bij de ontwikkeling van medicijnen de hygiëne van groot belang is, vandaar dat er diverse z.g. cleanrooms zijn: ruimtes waar zo min mogelijk stof en bacteriën binnen mogen waaien. Wij maakten hier in één dag de oude schuifdeuren van een cleanroom weer als nieuw, met maatwerk en betrouwbare technieken. Daarbij zorgden we voor een sluisdeursysteem, om de ruimte altijd aan één kant gesloten te houden. Hieronder lees je meer over dit mooie project.

De oude situatie: verouderd schuifdeursysteem

Bij de farmaceut werken zo’n 40 mensen en er wordt in ploegen 24/7 werk verzet. Een snelle berekening maakte dat de twee schuifdeuren (een enkele en een dubbele schuifdeur) zo’n 720 keer per dag open en dicht gaan. De techniek had het in 20 jaar flink te verduren gehad. Onderdelen waren daarbij niet meer te verkrijgen en zaken als motoren en controllers in het schuifdeursysteem begeven het op den duur. Tijd voor vernieuwing dus! Dit is makkelijker gezegd dan gedaan; de schuifdeurautomaat was onderdeel van de pui, een situatie waarin vaak gekozen wordt voor vervanging van de gehele pui. Niet door ons. Door ons maatwerk was gehele vervanging niet nodig en bleek de opdrachtgever bij ons een stuk voordeliger uit, we gingen aan de slag.

Tijd voor vernieuwing, de oplossing

Na allereerst een goed telefonisch gesprek en vervolgens een analyse op locatie bleek dat het de beste en meest kostenefficiënte oplossing was om het huidige systeem los te maken, maar wel zo dat de pui kon blijven zitten.

De nieuwe situatie zou bestaan uit twee nieuwe schuifdeursystemen die een sluisdeursysteem zouden vormen dankzij verbonden magneetsensoren. Zo ‘weet’ de ene deur of de andere deur openstaat, en weet dan ook dat hij niet mag openen tot de andere deur gesloten is.

We maakten een nieuw profiel op de plek waar het oude systeem zat en creëerden genoeg montageruimte (of ‘vlees’ zoals het in vaktermen heet) om daar een compleet nieuw, modern systeem aan vast te kunnen maken. Het beste van twee werelden en iets waar we bij JMD Nederland vaak uniek in zijn: wel de voordelen, maar niet de (prijzige) nadelen van het monteren van een nieuw systeem.

Hoe zijn we te werk gegaan?

We zijn met drie man sterk ’s ochtends vroeg vertrokken en hebben de hele klus in één dag geklaard. Na de voorbereidingen op maat in onze werkplaats in Eindhoven, begonnen we ter plaatse allereerst met het meetwerk. Zo weten we zeker dat we niet voor verrassingen komen te staan. Vervolgens begonnen we met het frees-, sloop- en breekwerk boven de oude deursystemen en maakten we ‘vlees’ om de nieuwe systemen aan te monteren.

Omdat bleek dat de elektra niet helemaal op orde was, hebben we ook hier alles netjes en veilig aangelegd. De elektriciteitsvoorziening naar de deuren was zo eenvoudig los te koppelen van die van het gebouw. Vervolgens hebben we de bedieningsoptie in de vorm van bewegingssensoren  aangesloten en de noodknoppen (met opvallende, groene verlichting) geïnstalleerd.

Zo was onze klant binnen één dag voorzien van een compleet nieuw en up-to-date schuifdeurautomaatsysteem en lag hun belangrijke en kostbare werk niet meer dan één werkdag stil. Zelfs de avondploeg kon die dag gewoon weer gebruikmaken van de cleanroom.

Op zoek naar een toegangsoplossing?

Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.

Veelgestelde vragen | JMD Nederland