De draadloze drukknop
Gemak altijd bij de hand
Zowel in de logistiek, de zorg en de horeca heb je vaak je handen vol en moet je regelmatig stevige, goed beveiligde deuren door. Alles neerleggen? Dat is niet praktisch. Een draadloze drukknop – ook wel ’touchpad’ – gekoppeld aan een automatische deur is daarom de veelgeziene oplossing voor organisaties in deze sectoren. Met een eenvoudige druk op de knop kun je de deur openen zonder je handen vrij te hoeven maken. Bovendien installeren we hem snel en professioneel.
- Praktisch
- Hygiënisch
- Slim
De verschillende soorten drukknoppen
Er zijn een aantal verschillende soorten drukknoppen die je kunt koppelen aan een automatische deur. Het grootste onderscheid tussen de touchpads is of ze fysiek of met een sensor bediend worden. Naast draadloze versies die we hier bespreken, zijn er natuurlijk ook bedrade versies.
De drukknoppen worden vrijwel altijd ingezet om schuifdeur- of draaideursysteem gemakkelijk te openen.
1. Drukknoppen met fysieke bediening
De fysieke varianten zijn de bekende ‘schakelaars’ die mechanisch werken en met een druk op de knop activeert. Deze zijn zeer robuust en kunnen tegen een stevige ‘mep’, maar net zo goed reageren ze op een wat meer vriendelijke aanraking. Handig op alle plekken dus, van in magazijnen tot in zorgcentra.
2. Drukknoppen met sensorbediening
Dit zijn schakelaars die werken met de ClearWave-sensor die je ook kunt vinden op onze pagina over bedieningsopties. Deze slimme sensor stuurt een signaal naar het automatische draai- of schuifdeursysteem wanneer je langsloopt of naar de sensor zwaait.
3. Bedrade en draadloze drukknoppen
Een bedraad drukknopsysteem wordt meestal toegepast bij nieuwbouw: de bedrading voor de drukknoppen wordt dan tegelijk aangelegd met de rest van de bedrading van het gebouw. Bij bestaande bouw kies je vaak voor een draadloos systeem (of ‘opbouw drukknop’), zoals het systeem waar dit artikel over gaat. Dit installeren we dan ook het meest. Het is doorgaans het makkelijkst en snelst te installeren en er zijn geen kabelgoten nodig. Het enige nadeel is dat de batterij na een tijd vervangen moet worden, maar dit doen we graag voor je bij onze periodieke controles.
voor een voetschakelaar
Hoe gaat de installatie van een draadloze drukknop in zijn werk?
- We bespreken eerst goed met je wat je behoeften zijn: is een drukknop bij je automatishe deur de beste keuze om deze schuif-, overhead-, of draaideuren te bedienen? Daarbij bepalen we welk soort (fysiek of met sensor) het meest geschikt is voor jouw situatie. Hiervoor maken we een eerste prijsopgave.
- We bezoeken de locatie en inspecteren de huidige toestand van de toegangssystemen en nemen de z.g. ‘People flow’ mee in onze conclusies: hoe verplaatsen mensen zich door het gebouw? We maken een ontwerp en na goedkeuring gaan we aan het werk.
- We bereiden, indien nodig, in onze werkplaats in Eindhoven of Lisse de materialen voor op maat. Zo zorgen we op de dag zelf voor een perfecte installatie. Vervolgens is binnen een dag het gebouw voorzien van een compleet systeem met draadloze drukknoppen en eventuele andere toegangssystemen. Vanaf nu openen de draai- of schuifdeuren zich met één vloeiende handbeweging.
Je wilt een gemakkelijke en tegelijkertijd fraaie oplossing voor het binnenlaten van bezoekers of personeel? Denk dan eens naar een slim, automatisch schuifdeursysteem. Deze wordt vakkundig en snel geïnstalleerd door onze monteurs en zijn direct aan te sluiten op een grote hoeveelheid bedieningsopties.
Bedieningsopties zijn nodig om een geautomatiseerde deur te activeren. Er zijn tal van bedieningsopties te koppelen aan een deurautomaat. Hulp nodig? Wij voorzien je graag van advies.
Op zoek naar het gemak en de veiligheid die een bewegingssensoren en veiligheidssensoren bieden? En wil je graag een vakkundig installatie op locatie? Hier ben je op de juiste plek.