old id:
new id: 7utvav0vhso9tvcg2copailmec
campagne:
gclid:
array(0) { }

array(0) { }
Toegangscontrole

Een elektrisch slot: de juiste keuze voor elk pand!

Wil je jouw pand goed beveiligen, maar niet steeds je sleutel tevoorschijn hoeven halen? Wij snappen je! Een elektrisch slot op je deur biedt uitkomst. Of het nu om een bedrijfspand, overheidsgebouw, flat of magazijn gaat, het slot wordt op allerlei plekken geïnstalleerd en voegt gemak en veiligheid toe. Zeker wanneer je met volle handen voor een gesloten deur staat. Een elektrisch signaal van een digitale sleutel is voldoende om jouw deur vrij te geven.

Hoe werkt een elektrisch slot?

De meeste elektrische sloten zien er hetzelfde uit als handmatige sloten. Met een dagschoot (het naar binnen- en buitenbewegende palletje) en de schootvanger (de uitsparing in het kozijn). Wel is er één groot verschil met een handmatig slot. Bij een elektrisch slot komt de deur namelijk niet vrij met een sleutel die de dagschoot uit het kozijn draait, maar dankzij een elektrisch signaal richting de schootvanger in het kozijn. De schootvanger klapt vervolgens opzij en geeft de dagschoot de ruimte om eruit te kunnen: de deur kan nu open. Zo maak je de deur ‘statisch’ en zet je niet de dagschoot maar het deurkozijn aan het werk. Ander voordeel: de bekabeling hoeft hierdoor niet naar je deur, maar wordt in het kozijn verwerkt. Daarnaast is het slot ook minder gevoelig voor beschadigingen.

Wat zijn de voordelen van een elektrisch slot op je deur?

Van gemak tot veiligheid: een elektrisch slot biedt vele voordelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

  1. Veiligheid. Zoals elk slot zorgt ook het elektrisch slot ervoor dat een deur gesloten blijft wanneer jij dat wilt. Daarnaast beschikken elektrische sloten over een terugmeldcontact. Hiermee maakt het slot een melding van een nog openstaande deur. Wel zo veilig en extra handig voor bijvoorbeeld (zorg)instellingen. De verzorger of bewoner is hiermee verzekerd van een dichte deur en hoeft zich geen zorgen te maken of de deur wel in het slot is gevallen. Kortom: extra controle voor een verhoogde veiligheid.
  2. Praktisch. Je kent het wel: je zoekt je een ongeluk naar je sleutels terwijl je ook nog je fiets overeind moet houden en de boodschappen in je hand hebt. Het automatisch vrijgeven van een deur maakt het leven eenvoudiger. Eén druk op de knop en je kunt binnen.
  3. Slim. Kies je ervoor om onze handige bedieningsopties op het elektrische slot aan te sluiten? Dan gaat er niet alleen een deur, maar een wereld van mogelijkheden voor je open. Van voetschakelaar tot drukknop en van paslezer tot afstandsbediening; de combinaties met elektrische sloten maken de deuren in je gebouw slim, praktisch en toekomstbestendig.

Verschillende soorten elektrische sloten

Voor elke situatie hebben we bij JMD Nederland een elektrisch slot die aansluit bij je wensen en situatie. Om je te helpen met de keuze, zetten we hieronder enkele varianten op een rij:

Elektrisch dagschootslot (Electric slide Strike)
Dit is ons meest geïnstalleerde type en is in veel situaties de beste keuze. Het slot is op vrijwel alle materialen te installeren, van aluminium en kunststof tot hout. Je hebt de keuze uit een variant met of zonder nachtschoot. Een nachtschoot is het onderste deel waarmee je de deur in het slot draait. Onmisbaar bij woningen, maar minder relevant voor openbare ruimtes waar niet alle ruimtes vergrendeld mogen worden.

Elektrisch opdekslot
Dit slot wordt eigenlijk alleen nog gebruikt bij oudere houten deuren. Misschien heb je het slot wel eens gezien bij oudere huizen. Het elektrisch opdekslot maakt het mogelijk om oudere deuren toch van een moderne sluiting te voorzien.

Groot ‘Electric Strike Lock’
Over dit geavanceerde en robuuste elektrisch slot zijn wij enorm enthousiast. Het slot werkt door middel van arbeidsstroom en is hiermee zeer betrouwbaar en vele malen sterker dan een ‘standaard’ elektrisch slot. Ideaal voor situaties waarin hoge beveiliging nodig is. Het enige nadeel: op dit moment zijn de sloten een stuk prijziger dan bovenstaande alternatieven.

Welke soorten vergrendelingen zijn er voor elektrische sloten?

Elektrische sloten heb je in vele soorten en maten. De verschillen zitten hem niet alleen in het formaat of de sterkte, maar ook in de manier waarop ze functioneren. In de basis heb je twee types: het elektrisch slot dat onder spanning de deur gesloten houdt (ruststroom) én het type dat hem door spanning juist vrijgeeft (arbeidsstroom). Een deur die op ruststroom werkt, staat altijd op spanning behalve wanneer de deur ontgrendeld wordt. Valt de stroom weg? Dan openen de sloten. Hierdoor is de deur veilig bij brand en kunnen bewoners het pand veilig verlaten. Op een deur met arbeidsstroom staat nooit spanning, behalve wanneer de deur ontgrendeld wordt. Valt de stroom weg, dan blijft de deur gesloten. Deze techniek wordt vooral bij panden met een hoge beveiliging gebruikt. Denk aan een juwelier, hier moet de deur juist dichtvallen wanneer de stroom uitvalt. Tegenwoordig zijn sloten zo uit te rusten dat ze per situatie precies doen wat gewenst is. Hier is wel een back-up stroomvoorziening voor nodig.

Veelgestelde vragen

Kan een elektrisch slot op elke deur geïnstalleerd worden?
Ja, op vrijwel elke deur kunnen wij een elektrisch slot installeren. Welk type, dat hangt af van de situatie, het materiaal waarvan de deur en kozijnen zijn gemaakt en natuurlijk het formaat van de deur. De metershoge deuren die we bij een kerk van elektrische sloten hebben voorzien, hadden een stuk sterkere sloten nodig dan de deur in een gemiddeld kantoor.

Bestaat er ook een 3 punts elektrisch slot?
Ja, deze bestaan! En wij kunnen ze leveren en vakkundig installeren. Ze zijn erg sterk en betrouwbaar. Wel is het installatiewerk meer werk dan bij een normaal elektrisch slot: zowel het kozijn als de deur moeten vermaakt worden én er moet een kabeloverbrenging naar de deur worden gemaakt. Het 3 punts elektrisch slot werkt met een motortje in de deur, die in één keer alle drie de dagschoten in beweging zet. Handig en veilig.

Met welke functies is een elektrisch slot uit te breiden?
Een elektrisch slot is uit te breiden met allerlei handige opties. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan de verschillende bedieningsopties.

Kun je elektrische sloten voor poorten gebruiken?
Ja, elektrische sloten kun je vrijwel overal inzetten, binnen en buiten. Dus poort, garagedeur, schuurdeur, kerkdeur, kantoordeur of kelderdeur: een elektrisch slot is altijd een optie!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Welk type elektrisch slot past nu het beste bij jouw situatie? En welke bedieningsopties sluit je erop aan? Wij geven je graag persoonlijk advies.